Økt valgdeltakelse gjennom effektiv kommunikasjon

Med kommunevalget 2023 rett rundt hjørnet, har norske kommuner tatt Civis under vingen og utnyttet appen som en pålitelig nyhetskilde for å holde sine innbyggere oppdatert. Gjennom bruk av push-meldinger har kommunene funnet en effektiv måte å nå ut til innbyggerne med praktisk informasjon, og det er liten tvil om at dette er en vinn-vinn-situasjon for både innbyggerne og kommunene.

Potensiale for økt valgdeltakelse

Kommunevalget i 2019 hadde en deltakelsesrate på kun 64,8%, og det er tydelig at det er rom for forbedring når det gjelder å oppmuntre flere innbyggere til å delta. Dette er der Civis trer inn som en verdifull ressurs for kommunene i deres viktige kommunikasjonsarbeid. Med sin evne til å levere målrettet informasjon, kan Civis bidra til å øke bevisstheten om valget og oppmuntre flere til å ta del i demokratiet.

Presis og tidsriktig informasjon

En viktig funksjon som Civis bringer til bordet er utnyttelsen av push-meldinger. Dette er kanskje det mest potent verktøyet for kommunikasjon i appen, og det gir kommunene en direkte linje til innbyggernes mobiltelefoner. På denne måten kan de være sikre på at viktig og tidsrelevant informasjon når innbyggerne når det teller som mest. Og hva gjør det enda bedre? Det å sende alle disse push-meldingene er gratis for kommunene.

Når valgdagen nærmer seg

Når vi nærmer oss valgdagen er det ingenting som er viktigere enn å få riktig informasjon ut til innbyggerne i rett tid. Her kommer Civis inn som en løsning i kommunikasjonsarbeidet. Den gir kommunene muligheten til å levere kritisk informasjon som valglokaler, åpningstider og annen nyttig informasjon i sanntid. Denne dynamiske informasjonsflyten kan bidra til å redusere usikkerheten blant innbyggerne og fjerner hindringer som ellers kunne ha begrenset deltakelsen.

Det er nettopp slike initiativer som kan spille en avgjørende rolle når målet er å øke valgdeltakelsen i kommunevalget 2023. Civis setter kommunene i førersetet for en mer effektiv, tilgjengelig og inkluderende kommunikasjon, og det er en kritisk faktor for å styrke vårt demokrati.


Mulighetene med Civis er mange. Ønsker du mer informasjon om Civis? Send oss gjerne en forespørsel og så vil salgssjef Kristian Aksnes ta kontakt med deg.

Forrige
Forrige

Kommunene tar kontrollen tilbake fra sosiale medier

Neste
Neste

Styrk kommunens varsling og kriseberedskap med innbyggerapplikasjonen Civis