Krav til universell utforming av apper

Stortinget har vedtatt oppdaterte krav til universell utforming av nettsteder og apper som følge av EUs webdirektiv (WAD). Regelverket tredde i kraft allerede 1. februar 2022, men det ble gitt en innføringstid på 1 år, hvor nye krav gjelder fra og med 1. februar 2023. Det er bestemt at offentlig sektor må følge 47 av 78 suksesskriterier i WCAG 2.1-standarden.

Som leverandør til det offentlige, er det viktig at vi følger de regler, retningslinjer og veiledere som definerer hvordan leveranser og tjenester skal utformes. I disse dager er det EUs webdirektiv (WAD) som står høyt på agendaen hos de fleste, og dette har vi selvfølgelig tatt høyde for når vi har utviklet Civis-plattformen. Kravet om universell utforming gjelder ikke bare nettsider og webaserte løsninger, det gjelder også mobilapplikasjoner.

Til høyre ser du et eksempel på hvordan inverterte farger ser ut. Nå venter vi på at operativsystemene Apple og Android skal legge til rette for oversettelse av unikt innhold i applikasjoner fra både bokmål og nynorsk til et hvilket som helst språk. Andre ting som er viktig å ta høyde for i WAD er fargeblindhet, 200% zoom, høyere kontrast, bruk av høreapparat og forholdet mellom farger i applikasjonen.

Alt dette er implementert og tatt høyde for i Innbyggerappen Civis!


Har du noen innspill til utviklingen av Civis? Kontakt gjerne prosjektleder Michael Tonheim for en hyggelig prat.

Civis Innbyggerapp inverterte farger
Forrige
Forrige

Civis samler norske kommuner i én app

Neste
Neste

Veileder for bruk av sosiale medier i kommunen